< terug Jeugd Duikteam Atlantis Cuijk - Jeugd

Na anderhalf jaar van voorbereiding was het dan zover. In 2009 zijn we begonnen met een eigen jeugd afdeling.Dat er vraag naar was bleek wel omdat we gelijk met een groep van 17 kinderen zijn gestart.

Het was een sprong in het diepe omdat het niet alleen een zwembad uur was wat geregeld moest worden. Er moesten kleine persluchtflessen komen, kleine drijfvesten en ademautomaten.

Maar dat het levensvatbaar was blijkt nu 5 jaar later wel. Al een aantal jeugd duikers hebben inmiddels hun stappen in het buitenwater gemaakten genieten van het heerlijke buitenduiken.

De jeugd kent een aantal opleidingen. Vanaf 10 jaar kun je beginnen met de ScubaDoe opleidingen. *
De Scubadoe opleiding vindt geheel in het zwembad plaats. Hiervoor dien je zelf te zorgen voor:

  • Duikbril met snorkel;
  • (Soft)lood gordel met 2 kilo lood;
  • Zwemvliezen;
  • Eventueel 3 mm shorty.

Vanaf 12 jaar kun je beginnen met je 1ste buitenwater brevet ‘Junior Open Water’En vanaf 14 jaar kun je beginnen met je 1ste ‘volwassen’ buitenbrevet ‘Open Water’Voor beide laatste opleidingen dien je zelf in het bezit te zijn van een volledige duikuitrusting. Dit omdat je hiermee ook buitenduiken gaat doen en je zelf ervoor verantwoordelijk bent.

* In tegenstelling tot de NOB beginnen wij vanaf 10 jaar en niet vanaf 8 jaar. Dit i.v.m. de verdere gevorderde lichaamlijke en geestelijke ontwikkeling van het kind.

Bekijk de jeugdopleidingen:
Adembrevet
Bellenbrevet
Trimbrevet
1 ster junior brevet

Wil je een opleiding volgen of heb je vragen? Neem contact met ons op.