< terug Jeugd

Adembrevet

Duikteam Atlantis Cuijk - Adembrevet

De jeugd tot 14 jaar kan het Scubadoe programma volgen. Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding of de openwater duikopleiding van de NOB kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren duiken met perslucht.

De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. Bij Atlantis ligt in ook in de lijn om dit te doen, maar is afhankelijk van een geschikte duiklocatie én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Het eerste niveau is het zogenaamde ‘Adem brevet’ niveau.

In dit eerste niveau leren de kinderen de basisbeginselen van het duiken. In de theorielessen leren ze o.a. over duikmasker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, cilinder, meters & computers, buddycheck en uittrimmen. Met deze kennis gaan ze in het zwembad aan de slag met allerlei leuke oefeningen en opdrachten. In het zwembad leren ze bijvoorbeeld om zelfstandig een uitrusting op te bouwen, om- en af te doen en te demonteren. Ook het klaren van het duikmasker onder water staat op het programma.

Wil je graag je duikbrevet halen of meer informatie? Neem contact met ons op.